Hur byter man hyresrätt är en vanlig fråga bland de som överväger att byta boende. Med Hemie-appen kan du göra det på ett smidigt och enkelt sätt. Följ vår guide steg för steg!

Steg 1: Förbered för lägenhetsbyte

Innan du börjar leta efter en lägenhet att byta till, bör du förbereda din nuvarande lägenhet. Ta bra bilder och skriv en attraktiv och tydlig beskrivning. Tänk på vad du själv skulle vilja veta om du letade efter en ny bostad.

Steg 2: Hitta en potentiell bytepartner

Med Hemie-appen kan du enkelt söka bland hundratals lägenheter som är tillgängliga för byte. Använd filterfunktionen för att begränsa ditt sök efter storlek, område och andra kriterier som är viktiga för dig.

Steg 3: Kontakta annonsören

När du hittar en lägenhet du är intresserad av, kontakta annonsören direkt via Hemie-appen. Diskutera detaljer och ställ frågor för att se om det är rätt match för dig.

Steg 4: Ansök om tillstånd för lägenhetsbyte

När både du och bytepartnern är nöjda med valet av lägenhet, behöver ni ansöka om tillstånd för lägenhetsbyte hos era respektive hyresvärdar. Vissa hyresvärdar har specifika krav, så det är viktigt att ni båda förstår processen.

Steg 5: Slutför bytet

Efter att ni båda har fått godkännande från era hyresvärdar, är det dags att slutföra bytet. Detta innebär vanligtvis att ni båda undertecknar nya hyresavtal för era nya lägenheter.

Att byta hyresrätt kan verka komplicerat, men med rätt verktyg och en tydlig plan kan processen vara både enkel och spännande. Med Hemie-appen kan du enkelt navigera genom varje steg i processen. Ladda ner Hemie-appen idag och starta ditt äventyr i ditt nya hem!