Det ska vara enkelt och tryggt att byta via oss

En stor och avgörande del av ett byte av lägenhet är själva ansökningen.
För att få byta lägenhet behöver man vanligtvis ansöka om bytet hos sin hyresvärd själv. Den delen av processen kan kännas både tidskrävande och krånglig – därför valde vi på Hemie att hjälpa er med alla dessa steg. En gratistjänst för våra medlemmar där vi sköter hela ansökningsprocessen. Allt sker helt digitalt och tryggt i vår  plattform där man fyller i sina uppgifter, laddar upp sina dokument som hyresvärden kräver och signerar med BankID. Därefter säkerställer Hemie alla era uppgifter och skickar därefter in er ansökan till respektive hyresvärdar.

“Lättare att ha koll på vilka dokument och uppgifter som ska in till hyresvärden genom att använda tjänsten” – Aron, användare av Hemies bytestjänst.

Vi kvalitetssäkrar hela bytet – innan det skickas in

Det finns en hel del fördelar med att använda Hemies bytesansökan. Vi säkerställer att din ansökan är komplett och ser till att all information som hyresvärden kräver är med och presenteras på ett korrekt sätt. Det sparar mycket tid både för dig och hyresvärden vilket resulterar i att du snabbare kan få besked om bytet. Vi tar hand om kommunikationen mellan bytesparterna som ofta också kan vara ett tidskrävande moment.

“Genom att samla in alla dokument och uppgifter så säkerställer vi att ansökan är komplett innan den skickas in till hyresvärden som ofta har väldigt långa handläggningstider. Det skapar ett incitament för både hyresgästen men också hyresvärdarna” – Daniel, handläggare på Hemie.

Personlig rådgivning

Det finns många frågor i samband med ett lägenhetsbyte. Vi finns till förfogande om du behöver vår hjälp. Vi ser objektivt över din rätt att byta din lägenhet innan vi skickar in din ansökan.